به گزارش سلامت نیوز به نقل از رکنا،اسماعیل شریعتی فعال صنفی پرستاران گفت:به طور قطع، بحرانهای موجود در جامعه پرستاری و افزایش اعتراضات پرستاران در سراسر کشور نشاندهنده نیاز فوری به تغییرات در سیستم پرداخت و نحوه برخورد با این قشر حیاتی از کادر درمان است.
این فعال صنفی با اشاره به،جایگاه حساس پرستاران در نظام سلامت می گوید:پرستاران، بهعنوان پاشنه آشیل نظام سلامت کشور، نقش مهمی در ارائه خدمات درمانی به مردم دارند، و فشارهای اقتصادی و حرفهای آنها را به نقطهای رسانده که نیاز به اصلاحات جدی و فوری احساس میشود.مشکلات پرستاران کاملاً شناختهشده است و اکنون زمان ارائه راهکار جهت حل این مشکلات است.
رئیس نظام پرستاری شاهرود با ارائه راهکارهایی در رفع این شکاف افزود:بهمنظور کاهش شکاف پرداختی بین پرستاران و پزشکان، دو مسیر کلیدی پیشرو است: مسیر اول از سوی نهادهای دولتی مانند مجلس، سازمان برنامه و بودجه، و سازمان امور استخدامی که مسیر پیچیدهتری است و با چالشهایی مانند ملاحظات بودجهای و محدودیتهای مالی همراه است. اما در نهایت، تصمیمگیران باید به این درک برسند که تحت فشار قرار دادن پرستاران، به کیفیت و استحکام نظام سلامت کشور آسیب میزند.
او در ادامه با طرح راهکار دیگری اضافه کرد:مسیر دوم، که سادهتر و کمتر وابسته به منابع مالی است، از طریق وزارت بهداشت قابل پیگیری است این است که وزارت بهداشت، بهعنوان نهاد متولی سلامت کشور، با اجرای دو اقدام اجرایی کلیدی، میتواند به بهبود وضعیت معیشتی و حرفهای پرستاران کمک کند.
او همچنین تصریح کرد:برقراری کارانه پرستاران از درآمد بخشی از حقوق حرفهای پرستاران است که بیشترین تلاش را برای احصاء درآمد از محل "جزء حرفهای" در مراکز درمانی دارند. با این حال، پس از اجرای نظام تعرفهگذاری، کارانه پرستاران از این بخش قطع شد و تنها تعرفهگذاری خدمات پرستاری اعمال گردید.
شریعتی اظهار داشت:در حالی که کارانه دیگر گروهها از این محل، افزایش چشمگیری داشته است. برای کاهش فاصله پرداختی غیرمنطقی بین پزشکان و پرستاران، بازگشت کارانه از جزء حرفهای به موازات تعرفهگذاری، ضروری است.
او معتقد است:پرستاران بر این باورند که نه تنها کارانه این بخش باید برای آنها برقرار شود، بلکه درصد ۱۷ درصدی سهم آنها نیز باید افزایش یابد تا عدالت در پرداختها برقرار شود؛ موضوعی که با تصمیم در وزارت بهداشت و بدون نیاز به دخالت سایر ارگانها بهسادگی قابل اجراست.
این فعال صنفی با اشاره به،اصلاح تعرفهگذاری خدمات پرستاری می گوید: نحوه اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، مسئلهای است که با مدیریت صحیح در وزارت بهداشت میتوان بهبود بخشید.
او تاکید می کند:در حال حاضر، اجرای ناقص این قانون، موجب نارضایتی وسیع در بین پرستاران شده است. چنانچه وزارت بهداشت عزم جدی برای بازنگری در این موضوع داشته باشد، بهسادگی میتوان این مشکلات را کاهش داد و شرایط حرفهای و معیشتی پرستاران را بهبود بخشید.
او علاوه بر این با این سوال کلیدی که آیا وزارت بهداشت ارادهای جدی برای حل مشکلات پرستاران دارد؟گفت:در کنار پیگیری مشکلاتی چون افزایش نرخ اضافهکار، استخدام نیروهای کرونا و شرکتی، پیگیری فوقالعاده خاص با ضریب بالا و افزایش حقوق دریافتی، این دو راهکار نیز میتواند با عزم و اراده وزارت بهداشت به بهبود وضعیت معیشتی پرستاران کمک کند.
نظر شما